Annan kringutrustning

När man spelar fotboll är kläderna såklart relativt viktiga om man satsar hårt på sporten. Oavsett om man bara tränar fotboll för skojs skull, eller om man vill bli proffs finns det dock en del kringutrustning som kan vara bra att ha i omklädningsrummet eller vid sidan av planen.

För det första måste man se till att man har med sig en handduk, eller gärna flera. Ofta krävs en handduk i omklädningsrummet men även under tiden man spelar och blir svettig kan det vara skönt att kunna torka av sig lite i pannan och på andra ställen där man svettas mycket.

Det kan också vara bra att ha med sig en vattenflaska. Även om man bara spelar lite fotboll på idrottslektionen blir man snart varm och det är viktigt att återställa den mängd vätska man förlorar när man svettas. Vattenflaskan kan vara fylld med valfri vätska. Det viktigaste är att den inte är än mer vätskedrivande. Det kan vara bra att inte ha precis iskall dricka, då det kan kännas obehagligt att dricka den när man själv är varm efter spelet.

Om man inte spelar för en klubb kan det också vara bekvämt att ha ett svettband runt pannan eller handleden, och ofta är det bra att ha flera med sig för att enkelt kunna byta dem och ta hem och tvätta de använda banden. Dessa band kan användas för att samla upp och torka bort svett med under tiden man är ute på fotbollsplanen. För det första tar svettbandet i pannan direkt upp svetten och ett band runt handleden används när man drar med handen över pannan för att få bort svettdroppar.

Om man är målvakt kan det också krävas bra handskar. Dessa gör att man får bättre grepp om bollen. Detta är särskilt viktigt när man blivit svettig eller om bollen är våt. I dessa fall skyddar också handskarna händerna från att bli smutsiga. Eftersom att bollen ofta kan komma i hög fart kan den lätt glida ur händerna och den kan dessutom orsaka brännskador om målvakten inte har några handskar på sig.

Många spelare som verkligen vill satsa på fotboll har också annan utrustning med sig. Det kan vara frukt, visselpipor, proteinbarer och mycket annat. Detta är dock inget man måste ha med sig.