Sportig och snusare – går det ihop?

Röker du och sportar så har du kanske känt att din kondition påverkas negativt. Men hur är det då med snusning? Kan atleter snusa och ändå tävla på elitnivå? Faktum är att det nya snuset från Velo snus innehåller mycket lite eller ingen tobak alls. Det gör att du kan prestera i stort sett som du vill men ändå njuta av snusets smak och känsla.

Velo snus med det vita snuset

Snus har sedan länge varit brunt. Det första snuset var lössnus som folk la in under överläppen och spottade ut. Numera har det blivit portionspåsar av snuset och det bruna snuset har till stor del ersatts med vitt snus. Det vita snuset från Velo har inte alls den tobakshalten som vanligt snus, vilket betyder att det är bättre att konsumera. Vitt snus är emellertid inte helt ofarligt men det är bättre än det bruna snuset. Du hittar snusdosor med velo snus på bland.

Påverkas konditionen av snus?

Som idrottare är det viktigt att du behåller en bra kondition och styrka. Rökning drar ner förmågan att träna bra, men däremot är snus inte lika negativt i den bemärkelsen. Tänk dock på hur ofta och mycket du snusar och undvik brunt snus med mycket tobak och nikotin. För att bli bäst på din sport bör du vara en renlevnadsmänniska och undvika tobak och alkohol i den mån det går samt äta rätt och sova mycket. Ibland är detta inte helt lätt eftersom livets njutningsämnen kan bli för starka för oss att stå emot. Men om du vill konsumera något som inte tär på din hälsa och kondition alltför mycket så är vitt snus eller velo snus helt klart det bästa alternativet.

Många kända idrottsmän snusar

Visste du att det är relativt ovanligt för kända idrottsmän att röka, men däremot snusa går bra? Många fotbollsspelare och ishockeyspelare konsumerar snus dagligen utan att få problem. Det är främst i Sverige som snuset har fått stor genomslagskraft och i vissa länder är snus helt förbjudet även om cigaretter inte är det. Några berömda namn som snusar är Zlatan, Tobias Karlsson och Roman Eremenko.