Sporta mer i vardagen

Människans kropp är som skapad för att vara i en upprätt position och dessutom vara i rörelse. Det samhälle som vi lever i idag begränsar oss dock väldigt mycket. Majoriteten av alla människor

har t.ex. ett väldigt stillasittande arbete och kommer sedan hem för att sitta lite mer i soffan. Vårt stillasittande samhälle har därför begränsat människan att röra sig i den utsträckning som vi faktiskt skulle behöva och som kroppen behöver för att vara stark och frisk. Det optimala vore om varje människa kunna befinna sig i rörelse runt 8-9 timmar om dagen, men tyvärr är detta långt ifrån den verklighet som vi lever i. Det är dock viktigt att du gör ditt yttersta för att försöka få in mer sport och motion i vardagen och här kan du läsa om de bästa tipsen!

I hälsomagasin och på nätet får man ständigt läsa om hur enkelt det är att få in 30 minuters träning om dagen, men för många är det ändå svårt att hinna med. Här är det viktigt att komma ihåg att dessa 30 minuter inte behöver spenderas på ett gym, i ett löpspår eller på fotbollsplanen. Med hjälp av vardagsmotion kan du få dina 30 minuters aktiv rörelse varje dag, utan att behöva förändra dina rutiner alldeles för mycket. Naturligtvis är gymmet eller fotbollsplanen ett mycket bra alternativ för den som har lust och tid. Då kan du dessutom se till att införskaffa dig snygga träningskläder från www.gorillasports.se eller varför inte en praktisk vattenflaska med grym design.

Tips för mer vardagsmotion

1. Har du möjlighet att välja mellan hiss, rullstrappa och trappa? Då är det självklart att det är trappan du väljer, eller hur? Det går oftast snabbare och dessutom slipper du trängas med andra människor.

2. Lunchrast på jobbet betyder inte bara mat. Här har du även en ypperlig möjlighet till motion. Gå ut och sträck på benen. Om arbetsplatsen har ett gym kanske du hinner med en övning eller två.

3. Visst är det skön att sova länge, men du kommer att få en helt annan sinnesstämning om du börjar dagen med en promenad. Gå upp en halvtimme tidigare, få i dig ett glas med vatten och ge dig ut på morgonpromenad. Här är det viktigt att inte känna efter hur trött du är!

4. Ibland kan man behöva kombinera nytta med nöje, t.ex. när det är dags att handla mat. Istället för att ta bilen sätter du på dig ryggsäcken och promenerar till affären. Ryggsäcken bär du sedan maten i på väg hem och du får en extravikt och mer träning.

5. Har du barn som springer runt dagarna i ända? Se till att springet får smitta av sig även på dig. Glöm bort alla sysslor och vuxentrams för en gångs skull och bege dig in i leken. Då får ni även kvalitetstid tillsammans.