Upptäck roliga racketsporter

Det finns många sporter som spelas med racket och vissa har funnits med oss väldigt länge just av den anledningen att de är så roliga. Den bästa formen av motion är trots allt när vi samtidigt kan ha skoj och de flesta racketsporter känns mer som en hobby eller passion för många. En uppstickare senaste åren som verkar vara här för att stanna är padel. Padel har erövrat land efter land och är nu väldigt populärt även i Sverige. Många av oss fick prova på olika racketspel redan under skoltiden och om du inte provat sedan dess så varför inte göra ett nytt försök?

Padel – skoj för alla

Föregångaren till padel fanns i Mexiko redan under 1970-talet och vidareutvecklades sedan av en spansk prins men spelet tog inte riktigt fart förrän det upptäcktes i Argentina några år senare och inom bara några år så var det en populär landsport. Idag finns padel över hela världen med mer än fyra miljoner aktiva spelare och även EM samt VM varje år.

Padel brukar beskrivas som en blandning mellan tennis och squash. Det är ett väldigt lättlärt spel med enkla regler och spelas med särskilda padelbollar och padelracketar. En padelbana är 10×20 meter och omges av tre glasväggar samt delas i mitten av ett nät. Man spelar alltid dubbel och precis som tennis i game och set.

Badminton – mer träning än man tror

Som liten kanske du spelade badminton ute på sommaren och upptäckte att det var lite mer av en utmaning när det blåste mycket. Badminton är perfekt för alla åldrar och kan spelas som en sport på bana med nät eller bara hemma i trädgården. Det kan spelas både som singel och dubbel och man använder en fjäderboll samt slår endast volleyslag. Först till 21 poäng och bäst av tre set gäller.

Pickleball – en startad trend

En annan uppstickare som börjar bli på modet i Sverige är pickleball. Sporten har funnits ända sedan 1960-talet och är en kombination av tennis, badminton och bordtennis. Man spelar med träpaddlar och en boll som liknar en innebandyboll. Fungerar som både singel och dubbel, banan är samma mått som vid badminton och nätet som vid tennis.

Squash – för riktigt bra träning

Vill du spela något som håller hög intensitet och verkligen får dig att svettas så ska du prova på squash. Du förbättrar inte bara din kondition utan också din koncentrationsförmåga när du spelar och det kan göras i singel eller dubbel. Man spelar i ett rum med fyra väggar, man slår varannan gång och bollen måste träffa både en särskild plats på väggen och golvet innan nästa får slå. Roligt, utmanande och kämpigt på samma gång.