Nackdelarna med doping och droger för din prestation?

Doping och droger

Det är verkligen osportsligt att försöka skaffa sig fördelar med doping gentemot dina konkurrenter men om din moral inte når upp till normal nivå så kanske denna text kan få dig på andra tankar ändå. Förhoppningsvis förstår du också varför det är farligt för dig.

Olagligt

Det är olagligt och du kan straffas när du använder doping. Inte bara i form av avstängningar utan också med böter. Man blir också väldigt påverkad av doping i form av steroider, ens psyke påverkas till den grad att man blir inte sig själv och kan lätt helt och hållet tappa humöret. Det leder ofta till att man kommer i kontakt med polis eller socialtjänst; även därför bör du undvika doping.

Hälsovådligt

En vanlig drog är rökning. Här ska du få ett tips; sluta röka innan det gör dig starkt beroende; om du redan är det så har vi bara ett tips: sluta röka! För det är aldrig försent att sluta röka, din kropp kan snabbt återhämta sig till stor del och läkningen börjar nästan omedelbart.

När du arbetar på din kondition så kommer rökning att hämma din syreupptagningsförmåga så för att kunna spela fotboll på hög nivå bör du sluta röka.

Även på längre sikt är det ingen god idé att använda doping och droger. Det kan göra dig impotent, deprimerad, psykisk utmattad och skadad. Det är inte en myt att doping påverkar det manliga könsorganet. Det är oerhört vanligt att dopinganvändares sexualdrift påverkas extremt negativt, både i form av ändrad sexualdrift och sämre potens.

När man gått på doping och droger då kan man ha fått en tid av ”goda resultat”. Detta kan leda till ökat användande och depression som följd av att effekten mattas av med tiden. Att bli utpekad som fuskare om någon kommer på att du dopar dig kan också leda till depression.

Psykisk utmattning kan du få av att alltid behöva vara på din vakt. Du kan aldrig vara säker på att ingen ser dig när du dopar dig eller att någon inte anger dig till tillbörliga myndigheter. Att fuska med doping är verkligen ingen smart idé.

Om man dopat sig och fått starkare muskler kan det leda till en snedbelastning i kroppen som gör att du lätt skadar dig. Leder och ben är helt enkelt för svaga för dina muskler och du drar sönder dem. Om ens muskler ökar i styrka snabbt då hinner inte ligamenten, lederna och senor med, ofta med allvarliga skador som följd.

Nackdelarna

De flesta som håller på med doping gör det för att få bättre resultat av sin träning, men sanningen är den att dom flesta till och med i uppåt 99% fall skulle få bättre resultat om de hoppade över dopningen och bara ägnade sig åt sin träning. Så en nackdel är att doping leder till att man blir degig.

Kom ihåg dopade framgångar är inga framgångar.