Rivaldos låtsasskada

Under år 2002 skedde kanske den allra mest kända filmningen på fotbollsplanen. Det var under en VM-final mellan Turkiet och Brasilien. Den turkiske spelaren Hasan Sas gav Turkiet ledningen i matchen mot Brasilien men sedan gick det fort. Brasilien vände plötsligt på steken genom spelarna Ronaldo och Rivaldo.

Det är under en hörna i övertiden av matchen som Brasilien maskar. Rivaldo passar här på att visa sina talanger som skådespelare. Det är Rivaldo som tar lite lång tid på sig och då sparkar den turkiske spelaren Hakan Ünsal bollen mot honom. Denna boll träffar Rivaldo på låret men brasilianaren låtsas att den träffat i huvudet så han tar sig för ansiktet och faller ihop på marken. Spelaren Ünsal hade sedan tidigare redan haft ett gult kort, och detta ledde till hans andra sådana. Det ledde till att spelaren fick rött kort och fick sätta sig på bänken och vara där resten av matchen.

Domarna uppmärksammade bollen och skottet, men inte var det träffade. Det slutade dock inte så bra för Rivaldo. Han blev nämligen senare dömd att betala böter för sin låtsasskada. Men då var skadan redan skedd.